2014-10-24

Zombių virusu užsikrės ir bėgikai

Rytoj grupės „Antis“ paskleistas zombių virusas visa jėga prasiverš mistiškame bėgime „ZomBėk“. Šeštadienio vakarą Vilniaus Vingio parkas virs bėgikų ir juos persekiojančių zombių kovos lauku.  Bėgimo finišą pasieks ne visi sporto mėgėjai – trasą įveiks tik bėgikai, pergudravę zombių komandą.


Vingio parke susirinkusius bėgimo dalyvius grupė „Antis“ pasveikins zombiška mankšta. Grupės lyderio Algirdo Kaušpėdo teigimu, zombiai turi būti gerai treniruoti ir pasiruošę sveikų protų medžioklei, nes distanciją įveiks tik dalis bėgikų – sporto mėgėjai, pagauti ir apkrėsti zombių, turės pasitraukti iš žaidimo.

„Zombiai visada veikia minioje, jiems patinka taisyklės ir nurodymai, todėl pažadame, kad rytoj simboliniais zombiais virtę bėgikai galės mėgautis griežta kontrole. Savo viduje zombiai visiškai tušti ir mirę, bet jų fizinė jėga – neišsenkanti, todėl bėgimo metu stebėsime labai įdomią kovą“, – sako muzikantas.

Pasaulyje jau spėjęs išpopuliarėti, Lietuvoje pirmą kartą organizuojamas zombių bėgimas „ZomBėk“ įvyks spalio 25 d., 18 val., Vingio parke, Vilniuje. Bėgimo mėgėjai ir profesionalai  galės pasirinkt - ar bėgti nuo zombių ar jais tapti.

A. Kaušpėdo teigimu, grupė prie netradicinės zombių bėgimo iniciatyvos prisijungė neatsitiktinai.

„Ruošiamės jubiliejiniams „Anties“ koncertams metų pabaigoje „Zombiai atrieda atidunda!”, taigi zombiai ir jų gyvenimo „aktualijos“ mums gerai pažįstamos. Ne kartą įsitikinome, kad zombiai greiti ir moka persekioti, neabejojame, kad „ZomBėk mums atskleis ir daugiau zombiškos gyvybės paslapčių“, – teigia A. Kaušpėdas.

Jubiliejinių koncertų „Zombiai atrieda atidunda!” metu „Antis“ ne tik surengs grandiozines išzombinimo apeigas, bet ir nustebins žiūrovus įspūdingu muzikiniu, ugnies ir fejerverkų šou, įsimintinomis dekoracijomis bei scenografija. Koncertus režisuoja režisierius E. Vėlyvis, sukūręs pelningiausią visų laikų lietuvišką filmą „Redirected / Už Lietuvą!“.

Jubiliejiniai „Anties“ koncertai „Zombiai atrieda atidunda!“ vyks gruodžio 20 dieną Šiaulių arenoje, gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje, ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“, Šiauliuose bilietus platina „Ticketmarket“.

Oficialų grupės „Antis“ ir zombio Martyno kvietimą dalyvauti bėgime „ZomBėk“ galite peržiūrėti čia:


Koncertų „Zombiai atrieda atidunda!” anonsinis klipas:
 
(A. Kriščiūno nuotr.)