2016-05-05

Trakų pilyje su „Antimi“ pasirodys ir Virgilijus Noreika

Likus lygiai dviems mėnesiams iki pagrindinio šių metų „Anties“ koncerto Trakų pilyje, grupė pristatė pirmajį koncerto svečią – Virgilijų Noreiką. Vienas žymiausių Lietuvos operos solistų liepos 5 dieną, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse taps antruoju iš trijų geležinių vilkų Trakų pilies kieme.

„Esu labai pamalonintas, pakviestas dalyvauti „Anties“ koncerte. Nebus lengva būnant savimi pritapti prie roko grupės meno, bet „Antis“ – legendinė grupė, man žinoma nuo nepriklausomybės atgavimo laikų, todėl pasistengsiu ir išlikti savimi, ir labai ryškiai pritapti prie viso ansamblio“, – kalbėjo Virgilijus Noreika.

Virgilijus Noreika yra dainavęs daugelio pasaulio teatrų scenose, sukūrė daugiau kaip 50 vaidmenų, o taip pat atlieka ir solinius koncertus, kurių yra surengęs daugiau kaip 700 visame pasaulyje. Per savo karjerą operos solistas gavo daug apdovanojimų, kurių paskutinis – 2010 m. Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija „už aukščiausią vokalinį meistriškumą ir neblėstantį talentą“.

„Antis“ kol kas neatskleidžia, kokius jos kūrinius koncerte atliks Virgiljus Noreika, tačiau intriguoja, kad Trakuose skambės atnaujinta programa, į kurią grupė įtraukė kelis gerbėjų seniai primirštus, tačiau žinomus kūrinius ir vieną visiškai naują šiuo metu kuriamą dainą.

Muzikos gerbėjus mokanti nustebinti „Antis“ ir šį kartą koncertui nepagailės kokybiško garso, apšvietimo ir pirotechnikos. Renginio kulminacija taps šventinis fejerverkas virš Trakų pilies. Bilietus į „Anties“ koncertą Trakų pilyje platina Bilietai.lt.  Renginio žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000.

 

Prisegtojeiliustracijoje: Algirdas Kaušpėdas ir Virgilijus Noreika(organizatorių archyvo nuotr.)