2016-04-19

Pirmą kartą Trakų pilyje – grupė „Antis“!

Grupė „Antis“ per savo daugiau nei trisdešimt metų karjerą pirmą kartą surengs koncertą Trakų pilyje. Tai bus pagrindinis šių metų „Anties“ koncertinis pasirodymas! Muzikantai pilyje žada išskirtinį roko koncertą su specialiais svečiais liepos 5 dieną, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse.

„Tai bus pergalingas koncertas. „Antis“ Trakuose pasirodys su dar dviem ypatingais svečiais – iš viso bus trys geležiniai vilkai. Staugsmas bus toks galingas, kad bus girdimas ne tik Trakų, bet ir Gedimino pilyje Vilniuje. Tai būtina pamatyti, ne tik išgirsti!“, – tvirtino „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Koncerto metu „Antis“, sustiprinta pučiamųjų sąstatu, atliks savo didžiausius hitus ir klausytojus nustebins netikėtais duetais bei atnaujinta programa, į kurią įtraukė ir kelis visą amžinybę negrotus kūrinius.

Šiuo renginiu grupė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į Aukštutinės pilies Vilniuje atstatymo idėją, todėl koncerto pelną skirs Aukštutinės pilies ir kalno tyrimo ir atstatymo darbams.

Matome šiuolaikinę problemą su vienu svarbiausių Lietuvos simbolių, kurio padėtis yra skaudi. Todėl šiuo renginiu pirmiausia norime kuo daugiau dėmesio atkreipti į pilį ir kalną. Žinoma, visų pirma kalbame apie kalno stabilizavimą ir šlaitų sutvirtinimą. Ieškome profesionalaus sprendimo, kad būtų padaryti ne kosmetiniai darbai, o visiems laikams išspręsta ši problema. Atliekant darbus taip pat turėtų būti vykdomi ir archeologiniai tyrimai“, – pabrėžė Algirdas Kaušpėdas.

Muzikos gerbėjus mokanti stebinti „Antis“ ir šį kartą koncertui nepagailės kokybiško garso, apšvietimo ir pirotechnikos. Renginio kulminacija taps šventinis fejerverkas virš Trakų pilies. Bilietus į „Anties“ koncertą Trakų pilyje platina Bilietai.lt . Renginio žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000.

  

Prisegtose iliustracijose: grupės „Antis“ koncertas (Roko Miliaus nuotr.)