2014-12-22

Kodėl R. Meilutytė, būdama aštuonerių, skambino A. Kaušpėdui?

Plaukikei Rūtai Meilutytei vaikystėje taip patiko grupė „Antis“, kad būdama vos aštuonerių metų ji sugebėjo susirasti grupės lyderio Algirdo Kaušpėdo numerį ir paskambino jam, labai prašydama pakviesti į grupės koncertą. Šį įdomų faktą R. Meilutytė atskleidė sekmadienį, tiesioginės jos organizuoto šeimų plaukimo transliacijos per televiziją metu.

R. Meilutytė pasakojo, kad kai jai buvo aštuoneri, ji muzikos klausė daugiau, negu užsiiminėjo plaukimu. A. Kaušpėdo numerį ji rado telefonų knygoje. Deja, tuomet jos svajonei apsilankyti „Anties“ koncerte išsipildyti nebuvo lemta – grupė dar nebuvo atkūrusi savo veiklos. Jos sugrįžimas į didžiąją sceną įvyko tik maždaug po dviejų metų nuo šio skambučio.

Tačiau šiemet plaukikės svajonė po ilgo laukimo taps realybe. A. Kaušpėdas tos pačios tiesioginės transliacijos metu nedvejodamas nusprendė išpildyti kažkada mažos mergaitės jam išsakytą norą ir pakvietė R. Meilutytę į jubiliejinio „Anties“ koncertų turo, rengiamo grupės 30-mečio proga, artimiausią koncertą. Jis kitą pirmadienį, gruodžio 29 d., įvyks Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Į šventinius „Anties“ koncertus A. Kaušpėdas pakvietė ir visus R. Meilutytės šeimų plaukimo turnyro finalininkus. Jie galės pasirinkti sau patogų miestą – Vilnių arba Kauną. Kaune, „Žalgirio arenoje“, jubiliejinis „Anties“ koncertas vyks gruodžio 31 d.

R. Meilutytė kartu su A. Kaušpėdu ir legendiniu Lietuvos disko metiku Virgilijumi Alekna sekmadienį taip pat įteikė prizus Kauno „Girstučio“ baseine vykusio turnyro prizininkams.

Jubiliejinius „Anties“ koncertus „Zombiai atrieda atidunda!” režisuoja Emilis Vėlyvis, sukūręs pelningiausią visų laikų lietuvišką filmą „Redirected / Už Lietuvą!“. Kartu su „Antimi“ žymiausius grupės kūrinius per koncertus atlieka ir kitos Lietuvos scenos žvaigždės – Justė Arlauskaitė-Jazzu, Merūnas bei Rafailas Karpis, iš LED ekranų gitara groja Viktoras Diawara. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“. Pirmasis turo koncertas gruodžio 20 d. įvyko Šiauliuose.