2013-09-17

Juozas Erlickas apie knygą „Išeinu iš krašto“ ir A. Kaušpėdą

Rašytojas Juozas Erlickas lrytas.lt pristatydamas netrukus pasirodysiančią savo knygą „Išeinu iš krašto“ su žurnalistais kalbėjo intriguojančiai, šiame kiek netikėtame kontekste paminėdamas ir „Anties“ lyderį Algirdą Kaušpėdą:

„Kadangi leidėjai paprašė parašyti romaną, aš imsiuos iškart dviejų, – tik jam būdinga intonacija kalbėjo J.Erlickas. – Pirmasis vadinsis „Vargdieniai“. Juk šiais laikais niekas nerašo apie vargdienius, nes visi nori būti turtuoliai.

Mano romane veiks vargdienis Mikutavičius ir vargdienis Gerbutavičius. Jame nebus nuotykių, nes kas gi gali nutikti vargdieniams. Nebus ir meilės istorijų, nes vargdienių niekas nemyli. Pirmame tome vargdienis Gerbutavičius eis į svečius pas vargdienį Mikutavičių. Kilnodami taurelę jie apverks savo liūdną dalią. Antrame tome vargdienis Mikutavičius svečiuosis pas vargdienį Gerbutavičių. Iš viso bus keturi tomai.

Antrasis mano romanas – istorinis. Jame bandysiu paneigti mitą, kad Lietuvą sukūrė Kaušpėdas. Juk vienas žmogus niekaip negalėjo sukurti Lietuvos. Tad mano romane, be Kaušpėdo, dar veiks Ozolas, Landsbergis ir Prunskienė. Landsbergis rašys Lietuvą, Ozolas aranžuos, Kaušpėdas tas aranžuotes pateiks paprastiems žmonėms suprantama kalba, o Prunskienė rūpinsis, kad vyrams nieko netrūktų.“
 
Skaityti rašinį „Lrytas.lt“: Ar J.Erlickas tikrai rašo romaną „Vargdieniai“?