2014-09-15

Jazzu, Merūnas ir R. Karpis šventinių „Anties“ koncertų metu irgi kovos su zombiais

Per šių metų pabaigoje vyksiančius grandiozinius grupės „Antis“ 30-mečio koncertus Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose ant scenos pasirodys ir jaunieji Lietuvos talentai – Justė Arlauskaitė-Jazzu, Merūnas Vitulskis ir Rafailas Karpis. Šie atlikėjai padės „Ančiai“ ir jos lyderiui Algirdui Kaušpėdui kovoti su į Lietuvą atriedėjusiais zombiais.

Jazzu, R. Karpis ir M. Vitulskis vieningai tvirtina, kad pasirodyti scenoje kartu su „Antimi“ jiems yra svajonės išsipildymas, kadangi šią grupę jie gerbia ir mėgsta nuo pat mažų dienų. Atlikėjai dalinasi mintimis, ką jiems reiškia „Antis“ bei būsimi koncertai, ir pasakoja apie gyvenimą su zombiais.

Jazzu: turiu „zombiuką“, kuris kandžioja mano sielą

Atlikėja J.Arlauskaitė-Jazzu teigia „Anties“ klausanti nuo pat vaikystės. Ypač ryškius prisiminimus jai kelia 2003 m. aplankytas koncertas, kurio metu patirtas emocijas ji sako gerai prisimenanti ir dabar. Pasak Jazzu, tada, kai žmonės verkė, iškėlę rankas į viršų dainavo kartu, ji jautė ypatingą vienybės, bendrumo pojūtį. „Tai buvo taip sava, atrodo, gyvenimą per tą koncertą nugyvenau“, – šypsosi dainininkė.

Jazzu teigia ilgai laukusi galimybės pabendrauti su „Anties“ lyderiu. Pasak atlikėjos, susitikę jie abu vienas kitam pajuto simpatiją ir kaip muzikantai, ir kaip žmonės, o iš to išsivystė ir bendradarbiavimas.

„Aš krykštavau kaip vaikas, sužinojusi, kad tapsiu jubiliejinių „Anties“ koncertų dalimi. Surinkta neeilinė komanda, taigi mūsų visų prisidėjimas prie šio projekto bus tikrai įdomus, labai laukiu rezultato. Manau, kad Antis neturi skambėti visiškai kitaip, tuomet tai nebebūtų „Antis“, todėl koncertų metu mėginsime ne keisti, o papildyti vieni kitus. „Anties“ gerbėjai koncertų metu išgirs grupės dainas įvilktas į šiek tiek kitokį muzikinį ir įspūdingą vaizdinį rūbą“, – sako Jazzu.

Jubiliejinių koncertų metu su zombiais kovosianti atlikėja pripažįsta turinti „zombiuką“ ir savyje, kuris kartais vis išlenda ir atsikanda jos sielos. Tačiau ji teigia nuolat besistengianti tapti geresniu žmogumi.

„Nesu zombis, bet zombio apraiškų manyje tikrai galima rasti. Mes kiekvienas turime pradėti nuo savęs, išzombinti save patys – juk kiekvienas esame visuomenės dalelė. Vietoje to, kad aklai tarnautume tam, kas vadinama „viešąja gerove“, mes turime pradėti būti sąžiningi patys su savimi“, – teigia Jazzu.

R. Karpis: mes visi esame visuomenės suzombėjimo dalis

„Vieną „Anties“ dainą ne kartą išgirsti teko dar vaikų darželyje. Tiesa, ją atlikdavo ne pati „Antis“, o mano darželio draugai. Ji būdavo skirta vienam vaikui iš mano grupės, Martynui. Jam truputį nepasisekė: visi darželio draugai žinojo, kad jam dangus nėra mėlynas ir kad jis privalo susirasti prastesnę panelę“, – pirmąjį kuriozišką savo susipažinimą su Lietuvos roko tėvais prisimena operos solistas R. Karpis.

Jis sako, kad iki šiol be galo mėgsta grupės pasirodymus, todėl labai apsidžiaugė, kai pats A. Kaušpėdas jį pakvietė dalyvauti jubiliejiniame koncerte. Pasak jo, „Anties“ pasirodymai yra kupini teatrališkumo, grotesko, gilių bei užslėptų prasmių, šiandieninėje scenoje išsiskiria savo kokybe.

„Jubiliejiniai „Anties“ koncertai skambės kiek kitaip negu visada. Mano pasirodymas taip pat paįvairins šį skambesį ir nustebins grupės gerbėjus. „Antis“ gali būti kitokia – todėl ji ir yra „Antis“, – teigia R. Karpis.

Solisto teigimu, koncerto metu bus siekiama atkreipti dėmesį į visuomenės ir kiekvieno iš mūsų suzombėjimą, todėl žiūrovai bus kviečiami pažiūrėti į save iš šalies ir apmąstyti, kokie zombiai slypi jų viduje.

„Mes visi esame visuomenės suzombėjimo dalis: vieni savo noru, kitus priverčia aplinkybės. Kuo ryškesnius zombius mes parodysime scenoje, tuo aiškiau publika supras, ką norime jai pasakyti, bei, tikimės, padarys išvadas“, – sako R. Karpis.

Merūnas: nuo „zombizmo“ saugo tikslų gyvenime turėjimas

Dainininkas, operos solistas M. Vitulskis, kaip ir jo kolegos, „Anties“ dainas pirmą kartą išgirdo dar vaikystėje. Jis prisimena, kad tuo metu jo mama su teta klausė daug  „Queen“, „AC/DC“, „Deep Purple“ ir kitų roko grupių dainų, o tada susidomėjo ir lietuvišku roku. Pirmoji grupė, kurią jos atrado, buvo „Antis“. M. Vitulskis teigia, kad jam tada ypač įstrigo A. Kaušpėdo įvaizdis – baltas veidas, juodi paakiai.

Meilę „Ančiai“ operos solistas išlaikė iki dabar. Todėl sulaukęs pasiūlymo prisidėti prie, kaip pats sako, „zombiško koncerto-spektaklio“ komandos, labai nudžiugo.

„Antis“ visada garsėja kontraversiškais sumanymais ir originalumu. Esu tikras, kad šį kartą jie pranoks save dar labiau tiek pasirodymo, tiek muzikine prasme. Labai didžiuojuosi, kad galėsiu prie to prisidėti. Kai skaičiau scenarijų, ne kartą nejučiom nusišypsodavau, nes supratau, kad tokio manęs dar niekas nematė“, – teigia Merūnas.

Jis sako pats nežinantis, ar yra zombis, ar ne. Vis dėlto „zombizmo“ Merūnas teigia besisaugantis, nors tai ir nėra lengva.

„Tikiuosi, kad mano šeima zombiais neužsikrėtę, nes mes visada saugomės balandžių, kurie iš Ukmergės atklysta. O jei rimtai, manau, kad kai turi tauresnių tikslų gyvenime, tai „zombizmu“ užsikrėsti negresia“, – teigia solistas.

Šventiniai „Anties“  koncertai bus tarsi grandiozinės išzombinimo apeigos, kurių metu vyks kova su zombiais, besislepiančiais tiek visuomenėje, tiek žmonių viduje. Scenoje bus galima išvysti net kelis šimtus zombių, su kuriais kovos bebaimiai lietuviai. Koncertus režisuoja režisierius Emilis Vėlyvis, sukūręs pelningiausią visų laikų lietuvišką filmą „Redirected / Už Lietuvą!“.

Jubiliejiniai „Anties“ koncertai „Zombiai atrieda atidunda!“ vyks gruodžio 20 dieną Šiaulių arenoje, gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“, Šiauliuose bilietus platina „Ticketmarket“.
 

(Algio Kriščiūno nuotr.)