2014-10-31

5 Helovino kostiumai pagal „Antį“

Jubiliejiniams koncertams „Zombiai atrieda atidunda!” besiruošianti grupė „Antis“ įspūdingus sceninius kostiumus konstravo ir Helovinui šiemet pasipuošė šiek tiek anksčiau, todėl su gerbėjais nusprendė pasidalinti geriausiomis šios šventės kostiumų idėjomis. Režisieriaus Emilio Vėlyvio sukurtais koncerto personažais lengva persirengti, o kai kuriems apskritai neteks daug vargti, nes veidrodyje jie greičiausiai kas rytą mato vieną iš 5 ryškiausių herojų, šmaikštauja kūrybinės komandos nariai.

Zombis Martynas – Helovino kostiumas kiekvienam gyvenimo atvejui. Šią kaukę patogu dėvėti tiek šventinio vakarėlio metu, tiek darbe, jei žinote, kad po jo nespėsite persirengti ir pasipuošti šventei. Koncerto metu aktoriaus Mariaus Repšio įkūnijamo herojaus apdaras – išsigelbėjimas tiems, kurie darbe pasirodo retai: kolegos greičiausiai nepastebės pasikeitusios šukuosenos, įtartino žvilgsnio ir išbalusios odos.

Zombių lordas – „Anties“ lyderio Algirdo Kaušpėdo įkūnijamo herojaus kostiumas puikiai tiks kiekvienam Helovino naktį norinčiam išsiskirti iš pilkos minios savo prabangia apranga. Visiems, virtusiems zombių lordais, patartina su savimi pasiimti ir atliekamą karstą – tai padės pabrėžti švenčiančiojo statusą, o pavargus nuobodžiame vakarėlyje bus galima patogiai nusnūsti.

Atgailaujanti vienuolė – kostiumas Helovino naktį nusprendusiems išpirkti kaltes, atsiprašyti ir susitaikyti. Įkvėpimo kostiumui galima ieškoti ir daininkės Justės Arlauskaitės – Jazzu personažo istorijoje. Atlikėja koncerto metu iš ryškios ir charizmatiškos moters virs kuklia atgailaujančia vienuole, taigi galimybė pasislėpti nuo varginančio gerbėjų dėmesio garantuota.

Kunigas – Helovino kaukė klasikos gerbėjams. „Zombiai atrieda atidunda!” koncerto metu kunigą įkūnys atlikėjas Merūnas Vitulskis – svajingas tiesos ieškotojas ir jos skleidėjas. Kunigais virsti kviečiami Helovino vakarėlių iniciatoriai, organizatoriai ir kiti vedliai, sunkią šventės akimirką draugui ištiesiantys pagalbos ranką.

Salomėja – šventinis maištininkų kostiumas. Įspūdingą jaunosios suknelę Helovino naktį patartina dėvėti stotingiems, barzdotiems vyrams, moterims, svajojančioms apie šį apdarą nuo vaikystės, ir kiekvienam, nepaisančiam visuomenės normų. Manantiems, kad šio kostiumo aprašymas skirtas kaip tik jam – „Anties“ jubiliejinių koncertų metu Rafailo Karpio balsu prabilsiančios nuotakos Salomėjos portretas – puikus to įrodymas.

Jubiliejinių koncertų „Zombiai atrieda atidunda!” metu „Antis“ nustebins žiūrovus įspūdingu muzikiniu, ugnies ir fejerverkų šou, įsimintinomis dekoracijomis bei scenografija. Koncertus režisuoja režisierius E. Vėlyvis, sukūręs pelningiausią visų laikų lietuvišką filmą „Redirected / Už Lietuvą!“.

Jubiliejiniai „Anties“ koncertai „Zombiai atrieda atidunda!“ vyks gruodžio 20 dieną Šiaulių arenoje, gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje, ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“, Šiauliuose bilietus platina „Ticketmarket“.

Koncertų „Zombiai atrieda atidunda!” anonsinis klipas:


   
 
(Prisegtose iliustracijose: Klemento Davidavičiaus ir Lauryno Mataičio nuotr.)