2014-01-23

Dainą „Muzika“ pristatanti „Antis“: „Meilėje kaip fizikoje – kad lemputė šviestų, reikalinga įtampa tarp dviejų polių“

Viena populiariausių Lietuvos grupių „Antis“, išleidusi savo naują albumą „Baisiai džiugu!“, radijo stotims pristatė antrąjį šio albumo radijo singlą „Muzika“. Lyginant su pirmuoju singlu „Žaislas“, tai – gerokai lengvesnė daina, antiškai romantiška baladė, tinkama ir artėjančioms Valentino nuotaikoms.

„Meilė nėra santykiai mėgstu-nemėgstu. Meilė yra būsena. Švytėjimas. Tai taip paprasta. Kaip fizikoje – kad lemputė šviestų, reikalinga įtampa tarp dviejų polių“, – taip apie naują dainą pasakojo Algirdas Kaušpėdas.

Naują grupės kūrinį klausytojai jau gali išgirsti įvairių radijo stočių eteriuose, daina pasiūlyta radijo stočių „Lietus“, FM99 bei internetiniame music.lt topuose. Dainai „Muzika“ sukurtas ir vaizdo klipas, nufilmuotas „Anties“ koncerto Katedros aikštėje metu.

Muzikos kritikai „Anties“ albumą „Baisiai džiugu!“ įvertino kaip vieną geriausių ne tik pernai Lietuvoje, bet ir visoje  grupės diskografijoje. Prieš dvi savaites įvykusiuose M.A.M.A. apdovanojimuose „Antis“ laimėjo metų roko/alternatyvos nominacijoje. Grupei taip pat buvo įteikta statulėlė už nuopelnus lietuviškai muzikai.

Pačioje metų pabaigoje grupė savo gerbėjus nudžiugino išleidusi CD+DVD formatu ir koncertinį albumą „2xANTIS“, kuriame naujuosius singlus „Muzika“ bei „Žaislas“ galima išgirsti skambant koncertiniame atlikime.

Abu naujieji „Anties“ albumai „Baisiai džiugu!“ ir „2xANTIS“ yra pasiekę platinimo taškus ir taip pat  išleisti „iTunes“, „Spotify“, „Amazon“ bei kituose interneto servisuose. Šių albumų platinimo vietų sąrašą galima rasti oficialioje „Anties“ svetainėje www.antis.lt.
 



Prisegtoje iliustracijoje:„Antis“ muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. (M.P.3 nuotr.).