2014-02-20

„Antis“ išleido albumo „Baisiai džiugu!“ vinilo plokštelę

Grupė „Antis“ savo naujausią albumą „Baisiai džiugu!“ įamžino vinilo plokštelėje, kurią jau rytoj, penktadienį, nuo 17 valandos pristatys Vilniaus knygų mugėje, Rūdninkų knygyno stende. Vinilo plokštelėje skamba visos devynios naujos grupės dainos, tarp jų ir radijo klausytojams žinomi kūriniai „Žaislas“ ir „Muzika“.

Praėjusių metų pabaigoje albumą „Baisiai džiugu!“ kompaktine plokštele ir skaitmeniniu formatu išleidusi „Antis“ sausį pelnė M.A.M.A. apdovanojimą metų roko/alternatyvos nominacijoje ir buvo apdovanota už nuopelnus lietuviškai muzikai.

„Nuo pat pradžių žinojome, kad naujasis „Anties“ albumas pasirodys ir vinilo plokštelės formatu. Vilniaus knygų mugė yra puiki vieta šią plokštelę pristatyti“, – sakė albumą išleidusios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Tai – jau ketvirtoji M.P.3 išleista vinilo plokštelė. 2010 metais agentūra išleido „Anties“ vinilą „Zuikis Pleibojus“ ir Jurgos „Prie žalio vandens“, o 2011 metų pabaigoje – „Sielos“ koncertinį vinilą „Visa matanti akis“.

Pasak leidėjų, naujos vinilo plokštelės taip ilgai teko laukti, nes nėra daug lietuviškų albumų, kurie būtų verti ir vinilo formato, ir kad šiems vinilams būtų paklausa, todėl kiekvieno naujo vinilo pasirodymas yra ypatingas įvykis.

Čekijoje pagamintą pasunkintą (180 gramų) „Anties“ vinilo plokštelę „Baisiai džiugu!“ bus galima įsigyti ne tik šį savaitgalį Vilniaus knygų mugės metu, bet ir Rūdninkų knygyne, parduotuvėse „Thelonious“, „iMuzika“, „Vinilo studija“. Vinilą taip pat galima užsisakyti svetainėse www.shownet.lt ir www.antis.lt.
 
Antis | Muzika (Officialvideo): 


Prisegtoje iliustracijoje: kątik išleista vinilo plokštelė „Baisiai džiugu!“ (M.P.3nuotr.).