2014-07-03

„Anties“ zombių virusas plinta – užkrėsti ir Šiauliai

Vilniuje ir Kaune šventinius koncertus metų pabaigoje planuojanti roko muzikos grupė „Antis“ savo pasirodymą surengs ir Šiauliuose. Specialią išzombinimo apeigų programą ruošianti „Antis“ gerbėjus gruodžio 20 d. Šiaulių arenoje žada nustebinti efektingu šou ir geriausių grupės dainų variacijomis.

„Prieš mėnesį nuo Gedimino kalno garsiai paskelbėme Lietuvai mūsų šalies išzombinimo planą ir ketinome specialių išzombinimo apeigų imtis Vilniuje bei Kaune. Kadangi koncertai sulaukė didelio susidomėjimo, dar vieną papildomą koncertą nusprendėme surengti Šiauliuose. Dabar drąsiai pranešame, kad zombių kovai gali ruoštis ir šiauliečiai“, – sakė „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Metų pabaigoje kūrybos trisdešimtmetį minėsianti Lietuvos roko legenda kelerius dešimtmečius dainavo „zombiai atrieda atidunda“. Dabar „Antis“ nusprendė perkelti šią idėją į sceną ir padovanoti gerbėjams pergalingą kovą su lietuvius puolančiais vidiniais ir išorės zombiais šventinių grupės koncertų metu.

„Tris dešimtmečius dainavome ir kalbėjome apie įvairius Lietuvą puolančius priešus, o dabar norime iš naujo pažadinti tautą, mūsų istorinį sąmoningumą, pilietiškumą ir pasitikėjimą savimi. Šventinių koncertų metu norime įrodyti, kad kova su įsibrovėliais gali būti sėkminga“, – teigia A. Kaušpėdas.

Pasak grupės vadybininko Vaido Stackevičiaus, jau dabar koncertams intensyviai ruošiasi gausi išzombinimo komanda. „Ančiai“ naujai suskambėti padės būrys kviestinių svečių, o renginio scenografija taps nauju kino režisieriaus Emilio Vėlyvio kūrybiniu debiutu.

„Jubiliejinių koncertų metu „Antis“ klausytojams dovanos įspūdingą šou, kurio metu bus ne tik sugrotos beveik trys dešimtys geriausių visų laikų „Anties“ dainų, bet ir pristatytas teatrališkas reginys su specialiais vaizdo, garso, šviesų ir pirotechnikos efektais“, – sako V. Stackevičius.

„Anties“ gerbėjai grupės šventiniuose koncertuose bus laukiami gruodžio 20 dieną Šiaulių arenoje, 29 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje ir gruodžio 31 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į šiuos renginius jau prekiauja „Tiketa“. Į koncertą Šiauliuose bilietus nuo rytojaus pradeda platinti „Ticketmarket“.

Grupė „Antis“ savo pirmąjį koncertą sugrojo 1984 metų gruodžio 31 dieną Kaune kaip naujametinį pokštą, kuris... tęsiasi iki šiol. Grupės diskografijoje – aštuoni studijiniai albumai, antologija, geriausių dainų albumas, koncertinis albumas, trys DVD ir knyga. Prieš pusmetį išleidusi savo naujausią albumą „Baisiai džiugu!“ „Antis“ laimėjo M.A.M.A. apdovanojimą metų roko ir alternatyvos nominacijoje, grupei taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai.
 
(Algio Kriščiūno nuotr.)