2014-05-30

„Anties“ pareiškimas

Gerbiami ponai ir ponios,

sukvietėme jus, norėdami paskelbti patį svarbiausią savo gyvenimo pareiškimą.

Ilgai tai slėpėm, melavom sau ir kitiems, kad problemos nėra. O jei kas ir nutikdavo, sakydavom - tai tik laikinai, tik išimtinais atvejais. Ilgainiui tai progresavo, mutavo - tapo kasdiene kančia ir nebepakeliamu būties kryžiumi.

Daugiau tai tęstis nebegali! Mes norime atverti savo žaizdą visuomenei. Norime, pagaliau, prisipažinti, kad nesame tie, kuriuos jūs šitiek metų matėte ir girdėjote. Mes ne ANTIS, mes – ZOMBIAI.

Mes sergame zombizmu ir naktimis slapčia, tarsi vilkolakiai ar kraugeriai vampyrai, tenkiname savo zombiškas aistras. Tamsioji pusė baigia mus visiškai užvaldyti. Zombizmo virusas išplito ir įsigalėjo taip, kad turime gelbėtis – privalome gydytis. Būtina ryžtis klaikiai nemaloniai procedūrai – išzombinimui. Bet, visų pirma, reikia pripažinti ligą, atlikti inventorizaciją ir parodyti savo zombį visu bjaurumu. Privalome negailėti savęs, nieko negražinti ir neslėpti, nes zombio negalima palikti šešėlyje, būtina išvilkti jį į šviesą.
 

Kodėl mes tai darome? Todėl, kad „Zombiai atrieda atidunda!“ mes tai pranašavome prieš trisdešimt metų. Šaukėme „gyvenk kiek galima švariau!...“, „ne tau, Martynai, mėlynas dangus...“, tik niekas mūsų įspėjimų neklausė. Pasprukus Martynui (emigravus į užsienį), pamiršę pavojų, sunykome ir mes patys.

O štai dabar – zombiai puola Lietuvą, zombiai puola mus visus – iš išorės ir iš vidaus, iš kairės ir iš dešinės – zombizmo virusas atrieda visu greičiu. Net Martynas sugrįžo zombiu!

Nebeturim kur trauktis – priėmėm iššūkį, išsikėlėme ambicingą tikslą – išzombinti ne tik save, bet ir visą Lietuvą, o jei prireiks – ir visą pasaulį!
Kodėl pakvietėme jus prie Gedimino bokšto? Todėl, kad apgriuvusios Vilniaus ir Kauno pilys – lyg mūsų zombiškas atspindys. Privalome atstatyti ir savo pilis, ir save. Iš griuvėsių, iš likučių, savyje turime atkurti žmogiškumą.

Delsti negalima nė minutės – išzombinimo procesą pradėkime šiandien, o pabaigsime jį dar šiais metais – per didžiąsias išzombinimo apeigas gruodžio 29 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje ir gruodžio 31 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Kovojome su sovietais ir vadinomės ANTI’S, dabar kausimės su zombiais, tad nuo šiol mus galite vadinti ANTI’Z. Ir tepadeda mums visiems Dievas!
(Roko Miliaus nuotr.)