2014-08-07

„Anties“ dainos „Debesys“ remiksai skamba Lietuvoje ir Honkonge

Liepos viduryjegrupė „Antis“ radijo stotims pristatė dainą „Debesys“ –ketvirtąjį ir paskutinį radijo singlą iš pripažinimo sulaukusio albumo „Baisiaidžiugu!“. Praėjus kelioms savaitėms grupępasiekė du šiai dainai sukurti remiksai iš skirtingų pasaulio kraštų – vienasjų gimė Lietuvoje, kitas – Honkonge.

Lietuviškąremiksą, kurį sukūrė ArtG, jau kelios mūsų šalies radijo stotys įtraukė į savogrojaraščius. Tuo tarpu Honkonge dainos „Debesys“ remiksą sukūrė šioje šalyjevienu žymiausių didžėjumi tapęs DJ Gie, dirbantis garsiuose klubuose, madų šouir pasaulinių prekių ženklų renginiuose.

„Originali dainos„Debesys“ versija šiek tiek nutolusi nuo tradicinio „Anties“ ironiško stiliausir sukurta plačiai auditorijai. Mano tikslas buvo šią kryptį pratęsti,pritaikant ją elektroninei šokių muzikai“, – dalinosi įspūdžiais DJ Gie. Savosukurtą remiksą didžėjus pastarosiomis savaitėmis išbandė Honkongo klubuose pergalingą garso sistemą, liko patenkintas publikos reakcija ir ketina jįprogramoje naudoti ir toliau.

Iš Vilniaus kilęs,didžėjauti 1998 metais Niujorkepradėjęs, tačiau karjerą Honkonge padaręs DJ Gie prodiusuoja sėkmingai Azijojeturuojančias grupes „Bella Elektra“ ir „K80T1K“. Jis pats yra pasirodęs „MTV Asia“ muzikosapdovanojimuose, „apšildęs“ „Far East Movement“, B.o.B., Paulą van Dyką, Skrillexą, Tygą, Taboo(iš grupės „Black Eyed Peas“) ir kitus atlikėjus, surengęs solinių pasirodymų.

Žinia apiesukurtus dainos „Debesys“ remiksus maloniai nustebino „Anties“ vokalistąAlgirdą Kaušpėdą. Pasak jo, labiausiai stebino tai, kaip plačiai galimainterpretuoti grupės kūrybą, nes ji turbūt nėra pati dėkingiausia remiksams.„Šiuose remiksuose žodžiai nuskamba kitaip, tarsi kitiems žmonėms, jauniemsžmonėms ir su kita prasme. Juose jaučiasi buvimas čia ir dabar“, – teigia„Anties“ lyderis.

Algirdą Kaušpėdąpradžiugino abi naujos dainos versijos. Jo nuomone, lietuviškas ArtG remiksasyra labiau išlaikęs klasikinę interpretaciją, o remiksas iš Honkongo yra„visiškai nurautas“, jame žaidžiama su medžiaga, kaip su tam tikra gyvenimomelodija, gyvenimo triukšmu ir gyvenimo garsais. „Šios abi versijos labaidžiugina. Jos abi skirtingos, bet abi patinka“, – teigė Algirdas Kaušpėdas.

Dainai „Debesys“grupė artimiausiu metu ketina nufilmuoti vaizdo klipą, o remiksus išleistiskaitmeninėse muzikos parduotuvėse. Anksčiauradijo stotis buvo pasiekusios trys naujausio „Anties“ albumo „Baisiai džiugu!“ dainos – „Žaislas“, „Muzika“ ir „Kurti“.

Šiemet „Antis“ laimėjo du M.A.M.A. apdovanojimus,pasirodė su amerikiečių roko legendomis „Aerosmith“ pasaulinio turo gastrolėseVilniuje, o metų pabaigoje kviečia į savo šventinius koncertus Šiaulių,Vilniaus ir Kauno arenose, kuriose įvyks Emilio Vėlyvio režisuojami šou„Zombiai atrieda atidunda!“. Iki tol grupė muzikos gerbėjams pažers daug įvairiųstaigmenų ir netikėtumų.

„Antis“ – „Debesys (ArtG Remix)“: https://soundcloud.com/antis-1/debesys-artg-remix

„Antis“ – „Debesys (DJ Gie Radio Mix)“: https://soundcloud.com/antis-1/debesys-dj-gie-radio-mix

Prisegtoje iliustracijoje:grupės „Antis“ įrašyta daina „Debesys“ sulaukė didžėjų dėmesio (Algio Kriščiūnonuotr.).