2015-12-07

Algirdas Kaušpėdas: „Kuriantis žmogus – orus, ne zombis“

Sausio 29 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje driokstelės 5-ieji Lietuvos muzikos apdovanojimai M.A.M.A 2015, įvyksiantys kartu su „Radiocentro“ 25-ojo gimtadienio iškilmėmis. Tokią šventę specialiu pasirodymu praturtins grupė „Antis“, prieš porą metų apdovanota M.A.M.A statulėle už nuopelnus muzikai. Bet juk šiuo apdovanojimu viskas nesibaigia!

„Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas patikino, kad auksu žvilgančios M.A.M.A 2013 statulėlės, pelnytos ne tik už gyvenimo nuopelnus, bet ir už geriausią roką ir alternatyvą, laikomos garbingoje vietoje – „Anties“ muziejuje, kuris yra įkurtas jų studijos patalpose.

Šie apdovanojimai nepaliaujamai primena, kad „Anties“ gyvenimas dar nepasibaigė ir prieš akis - tai, kas neatskleista, galbūt pats įdomiausias etapas, – šypsodamasis sako A. Kaušpėdas. – „Anties“ devizas: „Būti ir kurti!“, nes tai vienintelis orus žmogaus, o ne zombio gyvenimas.“

Devizą patvirtina grupės užsidegimas nustebinti „Žalgirio“ arenos publiką laukiamiausiame metų muzikos renginyje – M.A.M.A 2015 apdovanojimuose, kurie suteikia aukščiausios kokybės garantijas ir atlikėjams leidžia išpildyti jų slapčiausias kūrybines svajones.

„Grupė „Antis“ ruošia neeilinį pasirodymą. Tai bus nelauktai šviesus dalykas, kas po sodraus „Zombiai atrieda atidunda!“ šou gali pasirodyti netikėtai. Bet taip mes matome M.A.M.A. renginį kaip nestandartinę šventę, kurioje rodoma viskas, kas naujausia ir geriausia, – teigia A. Kaušpėdas, pažadėdamas, kad ceremonijos metu nuskambės viena daina iš „Anties“ paskutiniojo studijinio albumo „Baisiai džiugu!“.

„2015-ieji grupei „Antis“ buvo derlingi. Tai metai, sekę po grandiozinio 30-mečio turo „Zombiai atrieda atidunda!“. Pasiekėme puikią „sportinę“ formą, kurią sėkmingai naudojome 2015 metų koncertuose, festivaliuose, arenose. Surengėme septynis didelius koncertus nuo Klaipėdos „Švyturio“ arenos iki Karklės ir „Lituanikos“ festivalių“, – pabrėžia A. Kaušpėdas.

Sausio 29 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodys metų geriausieji, ryškiausieji, originaliausi atlikėjai, verti būti didžiausio muzikos renginio scenoje. Pasak iškilmes organizuojančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininko Martyno Tylos, šou kokybė jau yra pripažinta ir tie, kurie kviečiami pasirodyti, yra įrodę, kad gali nustebinti ir pradžiuginti milžinišką auditoriją. 

„Taip pat mums labai svarbus nacionalinis identitetas, mūsų autorių originalūs kūriniai, atliekami lietuvių kalba. Laikomės principo, kad šiais metais 80 procentų M.A.M.A programos būtų lietuviška“, – sakė M. Tyla. Renginio partneris AGATA, bilietus platina „Bilietai.lt“ ir „Bilietupasaulis.lt“.

 

(Dariaus Grazio nuotr.)