2016-06-21

Algirdas Kaušpėdas Donato Montvydo salto pranašavo dar prieš trejus metus

Dainininkas Algirdas Kaušpėdas žymųjį Donato Montvydo „Eurovizijos“ salto pranašavo dar prieš trejus metus. Rašydamas paskutiniojo „Anties“ studijinio albumo „Baisiai džiugu!“ tekstus, Algirdas Kaušpėdas sukūrė eilėraštį „Donatai“. Eilėraštis netapo daina, tačiau 2013 metais buvo išleistas knygoje „Antiška“.

Kai šį mėnesį ruošdamasis bendram koncertui Trakų pilyje Donatas Montvydas apsilankė repeticijoje pas „Antį“, Algirdas Kaušpėdas dovanojo Donatui knygą ir dedikaciją užrašė būtent 202 puslapyje, kur išspausdintas eilėraštis „Donatai“.

Pasak Algirdo Kaušpėdo, jis ir pats iki šiol dar nebuvo supratęs, kam skirtas šis eilėraštis, tačiau „Ančiai“ pradėjus bendradarbiauti su Donatu Montvydu ir ruoštis bendram pasirodymui Trakuose jis iš karto įgavo adresatą.

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, liepos 5 dieną pirmą kartą Trakų pilyje koncertuosianti „Antis“ surengs vieną pagrindinių koncertų per visą savo gyvavimą ir pristatys bendrą programą su Donatu Montvydu ir operos solistu Virgilijumi Noreika.

Koncertas išsiskirs netradiciniais sceniniais sprendimais ir fejerverku virš Trakų pilies. Jo metu „Antis“, sustiprinta pučiamųjų sąstatu, atliks savo didžiausius hitus ir klausytojus nustebins atnaujinta programa. Bilietus į „Anties“ koncertą Trakuose platina Bilietai.lt.  Renginio žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000.

Algirdas Kaušpėdas – Donatai:

Donatai, prieš rėždamas mirtiną citatą

Susimąstyk, ar išauginai savo žodžių parką,

Žaliuojantį originalia mintim su kopiraitu,

Kad raudonuoti dėl savęs netektų.

 

Donatai, prieš nuteisdamas nekaltą,

Susimąstyk, kad gyveni tik vieną kartą,

Ir draugo nebebus, ir nėra variantų

Įteisint tavo gyvenimo standartą.

 

Donatai, prieš mesdamas granatą

Susimąstyk, kur dėsi vieną koją ir vieną batą,

Nutrauktą nuo beginklio akrobato,

Kuris tau tenorėjo parodyt atgalinį salto...

  

Prisegtoseiliustracijose: grupės „Antis“ ir Donato Montvydo repeticijair knygos „Antiška“ puslapis (asmenino archyvo nuotr.)