2014-12-21

Šventinį turą „Antis“ pradėjo įspūdingų efektų šou

„Anties“ jubiliejinių koncertų turas griausmingai prasidėjo Šiauliuose. Šeštadienio vakarą Šiaulių arenoje surengtas vienas didžiausių Lietuvos istorijoje šou nepaliko abejingų: į koncertą rinkosi ir kelis dešimtmečius „Ančiai“ ištikimi fanai, ir šventiškai nusiteikę studentai ir kiti geros muzikos mylėtojai.

Daugiau nei dvi valandas trukęs įspūdingas šou žiūrovus stebino netikėtais efektais – scenoje pasirodė degantis žmogus, nuo salės lubų leidosi karstas, pakelta virš scenos sprogo širdis, į publiką tarsi patranka šaudė butelis, o koncerto pabaigoje ant scenos nusileido milžiniška, didžiausia Lietuvoje antis. Dekoracijos ir dalyvių kostiumai keitėsi pašėlusiu tempu, publikai nesuteikiant nei minutės atokvėpio.

Koncerte „Antis“ sugrojo pačias geriausias savo dainas. Įvairaus laikmečio grupės hitai „Alyvos“, „Nauji metai“, „Salomėja“, „Funkcionieriai“, „Muzika“, „Kontrolierė“, „Pokštas“ ir daugelis kitų suskambo naujai kartu su jaunosiomis Lietuvos muzikos žvaigžėmis Juste Arlauskaite-Jazzu, Merūnu Vitulskiu ir Rafailu Karpiu. Atliekant dainą „Kurti“ ekranuose pasirodė ir Viktoras Diawara. Kaip ir žadėjo, koncerto metu „Antis“ vaizdo projekcijose pademonstravo atstatytas Vilniaus ir Kauno pilis.

„Norėjome surengti geriausią šou Lietuvos istorijoje, todėl vis dar sunku perteikti emocijas, kurios susikaupė vakarykščio koncerto metu. Švęsdami grupės jubiliejų norėjome „užkurti“ kitokį šou, nustebinti ir publiką, ir save. Manau, mums tai pavyko!“, – sakė „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Pasak A. Kaušpėdo, to nebūtų pavykę įgyvendinti be kūrybingos ir pasišventusios komandos. Savo darbą kruopščiai atlikę scenografai, kostiumų dailininkai, kaskadininkai, choreografiją, vaizdo projekcijas ir pirotechnikos efektus kūrusi komanda ilgus mėnesius paskyrė šventiniam pasirodymui. Iš viso prie šio koncerto įgyvendinimo dirbo beveik šimto žmonių kolektyvas.

Dar pavasarį nuo Gedimino bokšto „Antis“ garsiai pranešė stojanti į kovą su zombiais ir pažadėjo sėkmingą mūšį vainikuoti įspūdingais grupės 30-mečio koncertais „Zombiai atrieda atidunda!”. Netylantys Šiaulių arenoje susirinkusios publikos aplodismentai įrodė, kad ilgus mėnesius puoselėtas tikslas pasiektas.

Nors tai buvo pirmasis „Anties“ koncertas šiais metais, grupė pasirodė, su didesne jėga, nei bet kada anksčiau. Šios šventiškos energijos visai „Zombiai atrieda atidunda!” komandai neabejotinai prireiks jau netrukus, nes priešakyje laukia dar du ne mažiau įspūdingi koncertai Vilniuje ir Kaune, kuriuose grupė pasižada savo gerbėjus apdovanoti nepamirštamais įspūdžiais.

Šventiniai grupės „Antis“ trisdešimtmečio koncertas Vilniuje, „Siemens“ arenoje vyks gruodžio 29 dieną Vilniuje, o Naujametis šou gruodžio 31 d. ruošiamas Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“.
 
    
                       
(Ryčio Šeškaičio nuotr.)