2014-11-25

Premjera! „Antis“, Leonas Somovas ir Jazzu įrašė bendrą dainą

 
Sutikite – netikėčiausias ir labiausiai intriguojantis metų duetas! Artėjant atidundant metų pabaigos šventėms „Antis“ suvienijo jėgas su Leonu Somovu ir Jazzu ir šiandien naujam gyvenimui prikelia legendinę dainą „Nauji metai“. Praėjus 27-iems metams po originalaus šios dainos įrašo pasirodymo ji suskambo naujai, aktualiai, tuo pačiu švelniai melancholiškai bei ilgesingai, kaip ir anksčiau.
Šis intriguojantis „Anties“ bendradarbiavimas su Leonu Somovu ir Jazzu tampa ir vienu įspūdingiausių pastaraisiais metais duetų Lietuvos muzikos pasaulyje, kuriam priklauso net penkios šių metų M.A.M.A. nominacijos: grupei „Antis“ –  metų roko ir alternatyvos, taip pat už nuopelnus lietuviškai muzikai, Leonui Somovui ir Jazzu – metų grupės, metų elektroninės muzikos atlikėjų ir metų albumo.

Pasak Justės Arlauskaitės-Jazzu, „Nauji metai“ nėra šilta ir jauki kalėdinė daina, ji turi savitą nuotaiką, nostalgiją ir, nors stilistiškai visiškai skiriasi nuo originalo, kūrinio sumanymą pavyko išlaikyti. „Džiaugiuosi, kad su „Antimi“ įrašėme bendrą dainą, dėkoju jiems už pasitikėjimą“, – sakė dainininkė. „Nauja šios dainos aranžuotė gimė ne per vieną dieną, užtrukome ieškodami aukso vidurio – kaip išlikti savimi ir nepakeisti „Anties“ esmės. Mano nuomone, mums pavyko!“

„Anties“ vokalistas Algirdas Kaušpėdas pritaria, kad kūrybiniai ieškojimai buvo ilgi, bet rezultatas pranoko visus lūkesčius. „Ši daina man visuomet buvo viena mėgstamiausių „Anties“ repertuare. Nepaprastai džiugina subtilus ir šiuolaikiškas jos naujas skambesys. Esu labai dėkingas Leonui ir Justei už kūrybingą bendradarbiavimą“, – sakė „Anties“ lyderis.

Originali dainos „Nauji metai“ versija dar 1987 metais pasirodė pirmojoje „Anties“ vinilo plokštelėje. Vėliau šį kūrinį buvo galima išgirsti „Anties“ geriausių dainų rinkinyje, antologijoje bei pernai pasirodžiusiame koncertiniame albume „2xAntis“.

Gruodžio pabaigoje Jazzu kartu su „Antimi“ pasirodys naujametiniuose „Anties“ trisdešimtmečio koncertuose didžiausiose Šiaulių, Vilniaus ir Kauno arenose, kur dainuos ne tik „Naujus metus“, bet ir kitas šios grupės dainas. Šiuose koncertuose kaip svečiai taip pat dalyvaus dainininkai Merūnas Vitulskis ir Rafailas Karpis.
 
„Antis“ su Leon Somov & Jazzu – „Nauji metai“:
https://soundcloud.com/antis-1/nauji-metai-ft-leon-somov-jazzu

 Prisegtoje iliustracijoje: Algirdas Kaušpėdas ir Justė Arlauskaitė-Jazzu (Ryčio Šeškaičio nuotr.).