2014-08-19

Premjera! „Anties“ vaizdo klipas – nupaišytas Vilniuje ant sienos

Grupė „Antis“ sukūrėvaizdo klipą naujausiai ir, ko gero, vienai gražiausių savo dainų „Debesys“.Kai rugpjūčio pradžioje savo „Facebook“ paskyroje grupė pakvietė gerbėjus įfilmavimąsi Vilniuje menų fabriko „Loftas“ kieme, nedaug kas iš susirinkusiųjųįsivaizdavo, ko tikėtis. Tačiau kartu su režisieriumi Saulium Baradinsku irmenininku Jurgiu Tarabilda į vieną visumą buvosujungti trys menai – vaizdo klipo kūrimas, performansas ir gatvės menas.

Vieną dieną dainos„Debesys“ žodžiai dažais buvo rašomi ant žydrai nudažytos sienos, kuri vėliaubuvo gausiai papuošta debesimis. Jau kitą dieną ant šių debesų susirinkusiejisurašė savo palinkėjimus ir mintis, todėl naujausiame „Anties“ vaizdo klipegalima išvysti daug giedrų ir geranoriškų veidų, taip pat perskaityti šiltų irpozityvių minčių ir palinkėjimų.

„Nuoširdžiaidžiaugiuosi, kad filmavimo dieną sulaukėme tiek pozityvaus grįžtamojo ryšio išbesifilmuojančių žmonių. Labai tikiuosi, kad dalelę tos geros energijospadovanosime žiūrovui“, – sakė vaizdo klipo režisierius Sauliaus Baradinskas.

Pasak jo, vos pradėjussvarstyti idėją šiam vaizdo klipui buvo aišku, kad jame bus akcentuojami dainosžodžiai. „Norėjome padaryti taip, kad kiekvienas žmogus galėtų palikti dalelęsavęs. Pagrindinė klipo žinutė, kad iš tikrųjų visi žmonės yra tokie patys,vientelis dalykas, kuris mus skiria, yra būtent mintys“, – sakė režisierius.

„Vaizdo klipui didelęvertę suteikė menininkas Jurgis Tarabilda, kuriam prisidedant ir buvoišvystytas galutinis vaizdo klipo sprendimas. Tai gavosi tarsi trijų meno šakųsintezė – gatvės meno, performanso bei režisūros, kurioje dalele savęs galėjopalikti kiekvienas“, – sakė Saulius Baradinskas.

„Debesys“ yra paskutinisradijo singlas iš pripažinimą pelniusio „Anties“ albumo „Baisiai džiugu!“. Ši daina sulaukė įvairių radijo stočių dėmesio,kilo „Lietaus“,FM99, music.lt topuose, o ArtG sukurtas remiksas – radijo stoties „Lalunos“tope. Dainos „Debesys“ klubinį remiksą taip pat sukūrė ir Honkongereziduojantis didžėjus DJ Gie.

Šiais metais „Antis“laimėjo du M.A.M.A. apdovanojimus, radijo stotims pristatė naujausias dainas „Muzika“, „Kurti“ ir„Debesys“, išleido albumo „Baisiai džiugu!“vinilo plokštelę irkoncertavo su amerikiečių roko legendomis „Aerosmith“ Vilniuje. Gruodžiopabaigoje grupė pakvies į savo šventinius trisdešimtmečio koncertusdidžiausiose Šiaulių, Vilniaus ir Kauno arenose, kur įvyks Emilio Vėlyviorežisuojami įspūdingi šou „Zombiai atrieda atidunda!“.

„Antis“ – „Debesys“ (oficialus video):