2016-06-16

„Antis“ koncerto metu papuoš ne tik sceną, bet ir dangų

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, liepos 5 dieną Trakų pilyje koncertuosianti grupė „Antis“ žiūrovams žada išskirtinį reginį. Tai bus pagrindinis šių metų „Anties“ koncertinis pasirodymas, kurio metu grupė investuos į netradicinius sceninius sprendimus, kurių metu dangus virš Trakų pilies pasipuoš fejerverkais.

„Bus gražu! Programa ruošiama kartu su „Bliku“, taigi šviesos bus derinamos su pirotechnikos sprendimais. Tai bus kažkas įdomesnio ir naujo. Renginyje bus naudojami netradiciniai prožektoriai, sukurti būtent tam pasirodymui. Projektui rimtai iš anksto ruošiamės jau pusmetį, todėl sukūrėme 3D maketą, kuriame bandomės, dėliojamės šviesas ir scenogafiją virtualiai“, – pasakojo koncerto šviesų dailininkas Arvydas Buinauskas.

„Šiame renginyje viskas bus truputį kitaip nei paprastai, nes efektai bus ne scenoje, o kils į dangų. Koncerto metu bus naudojami fejerverkai, pirotechnika. Įspūdžiui sustiprinti darysim viską iš už sienos ir dangu nuklosim žvaigždėmis, taigi papuošime ne tik sceną, bet dangų“, – užmojus atskleidė pirodizaineris Artūras Zumeras.

„Antis“ Trakuose surengs specialų proginį koncertą kartu su scenos svečiais – operos solistu Virgilijumi Noreika ir dainininku Donatu Montvydu. Koncerto metu „Antis“, sustiprinta pučiamųjų sąstatu, atliks savo didžiausius hitus ir klausytojus nustebins atnaujinta programa, į kurią įtraukė ir kelis visą amžinybę negrotus kūrinius.

Bilietus į „Anties“ koncertą Trakuose platina Bilietai.lt.  Renginio žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000. Šiuo renginiu grupė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į Aukštutinės pilies Vilniuje atstatymo idėją, todėl koncerto pelną skirs Aukštutinės pilies ir kalno tyrimo ir atstatymo darbams.

   

Prisegtoseiliustracijose: grupės „Antis“ koncerto Trakų pilyjevizualizacijos (Arvydo Buinausko vizual.)