2014-12-18

Jubiliejinio koncerto užkulisiuose – 30 metų neblėstanti „Anties“ energija

Šventiškai nusiteikusi „Anties“ jubiliejinių koncertų „Zombiai atrieda atidunda!“ komanda jau dalinasi kalėdiniais linkėjimais ir gerbėjams dovanoja siurprizą – kviečia pasidairyti po koncerto užkulisius. Intensyviose repeticijose atlikėjai, šokėjai ir kiti komandos nariai jau praleido 200 valandų, bet nežada sustoti, nes kaip patys sako, tai tik didžiausios šių metų šventės pradžia.

Komandos nariai vienareikšmiškai sutaria, kad „Zombiai atrieda atidunda!” – didžiausi kada nors organizuoti „Anties“ koncertai tiek savo užmoju, tiek dydžiu tiek energija, kurios reikalauja ilgos repeticijos ir jėga, kuria šou metu su žiūrovais dalinsis atlikėjai.

„Darbas su legendomis ir tokia didele komanda reikalauja daug jėgų, bet šalia matydamas neišblėstančią Algirdo energiją nuolat žaviuosi ir suprantu, kad vien dėl to būtina ateiti ir pamatyti viską savo akimis. „Antis“ nekoncertuoja kas antrą dieną, taigi žiūrovams ruošiamas išskirtinis ir itin brandus pasirodymas“, – sako koncerto choreografas Gytis Ivanauskas.

Koncerto atlikėjų Merūno Vitulskio ir Justės Arlauskaitės-Jazzu teigimu, darbas su Lietuvos roko autoritetais – itin vertinga asmeninė patirtis, kuri leido prisidėti prie netradicinės idėjos ir netgi sukurti savotišką šventinį judėjimą. „Kviečiame visus prisijungti prie šio judėjimo ir galbūt pirmą kartą gyvenime sutikti tokias neįprastas Kalėdas bei Naujuosius metus“.

Kaip teigia pats Algirdas Kaušpėdas, Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose vyksiantys šventiniai koncertai „Zombiai atrieda atidunda!” – tai stebuklas, kuriuo vis dar sunku patikėti. „Intensyviai repetuojame ir ruošiame tokį energijos užtaisą, kurio, tikime, šou žiūrovams pakaks visus ateinančius metus. Norime pasidalinti savo ilgus metus kaupta patirtimi ir įtraukti kiekvieną atėjusį į nuotykį, kuris po koncerto motyvuotų gyventi, kurti ir stebinti kitus”, – sako jis.

Jubiliejinius „Anties“ koncertus „Zombiai atrieda atidunda!” režisuoja režisierius E. Vėlyvis, sukūręs pelningiausią visų laikų lietuvišką filmą „Redirected / Už Lietuvą!“. Koncertų metu scenoje pasirodys daugiau negu 30 žmonių, tarp jų – grupė „Antis“, kiti muzikantai, atlikėjai ir šokėjai. Visi jie pasižymės ypatingu, „zombišku“ grimu. Prie „Anties“ koncertuose prisijungs Justė Arlauskaitė-Jazzu, Merūnas ir Rafailas Karpis, kurį keleto dainų metu ant pečių nešios galiūnas Vidas Blekaitis. Žiūrovus nustebins išskirtinė renginių scenografija, įspūdingas garso ir šviesų pasirodymas bei šventiniai fejerverkai.

Šventinis grupės „Antis“ trisdešimtmečio turas prasideda jau šį šeštadienį, gruodžio 20 dieną, Šiaulių arenoje. Koncertai taip pat vyks gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje, ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“, Šiauliuose bilietus platina „Ticketmarket“.

Akimirkos iš šventinio koncerto pasiruošimo užkulisių čia: http://youtu.be/imBu6MBISZQ.
 
(Prisegtose iliustracijose Roko Miliaus nuotr.)