2013-09-12

Baigiamojo „Anties“ turo „Baisiai džiugu“ koncerto metu Katedros aikštę užpildė gerbėjai

Rugsėjo 8 d. sekmadienį „Antis“ sausakimšu „Sostinės dienų“ koncertu Vilniaus Katedros aikštėje užbaigė vasaros turą. Tai buvo šeštasis grupės pasirodymas su naująja programa „Baisiai džiugu!“. Vasarą su šia programa grupė lankėsi Anykščiuose pasaulio anykštėnų šventėje, muzikos festivaliuose „Varom!“, „Galapagai“, „Karklė Live Music Beach 2013“, „Švyturio“ muzikos festivalyje.

„Baisiai džiugu!“ koncertinis turas tapo tarsi naujuoju „Anties“ atgimimu. Su šia daug dėmesio sulaukusia programa grupė įrodė, kad puikiai skamba ne tik jų legendiniai hitai, bet ir nujausios dainos, kurių prodiuseriu neatsitiktinai tapo Victoras Diawara.

Šis koncertas Katedroje tapo didžiausiu ir išskirtiniu ne tik jį papildžiusia pučiamųjų instrumentų partija, bet ir dar niekur negrotu kūriniu „Mes – Pasaulio Lietuva“, parašytu specialiai pasaulio lietuvių jaunimui.

Finalinis turo „Baisiai džiugu!“ koncertas buvo nufilmuotas, ir dar šį rudenį bus išleistas grupės DVD. Jo režisierė Giedrė Žickytė, jau yra bendradarbiavusi su „Antimi“, 2011 m. pristačiusi filmą „Kaip mes žaidėme revoliuciją“.
 
 
   
(M.P.3 nuotr.)