2011-05-07

„Antis“ sugrįžo į Kauno Rotušės aikštę

Po trejų metų „Antis“ surengė koncertą Kauno Rotušės aikštėje. 2008 metų gegužės pabaigoje tuomet dar tik neseniai atsikūrusi „Antis“ grojo savo „Ančių dainų“ programą sausakimšai Rotušės aikštei (festivalyje „Kauno dienos“), o šių metų gegužės 6 dieną legendinė grupė surengė pasirodymą roko koncerte „Volfas Engelman išjudina miestą!“. Kartu su „Antimi“ koncertavo Kauno rokeriai „Thundertale“ ir violončelistų grupė iš Latvijos „Melo-M“.

„Antis“ publikai sugrojo beveik pusantros valandos programą, kurioje nuskambėjo ir rečiau grupės grojami kūriniai – „Duokit medalį“, „Ša, inteligente!“, „Senelis“. Į savo pasirodymą grupė įtraukė ir kelis „Zuikio Pleibojaus“ kūrinius – „Rojus“, „Klounas“ ir „Laisvė“. Pabaigoje, driokstelėjus didžiausiais hitais, pavyko sušildyti turbūt ir pačius ramiausius žiūrovus, o bisui iškviesta grupė dar sugrojo „Lietuvos Valstybę“ ir „Alyvas“.

Muzikantų teigimu, sugrįžti koncertuoti į Rotušės aikštę buvo itin smagu. Tai – pirmasis grupės koncertas atvirame ore šiais metais, tačiau dar laukia ir daugiau pasirodymų liepos mėnesį:

liepos 2 d. – Klaipėda, „Muzikuojantis keltas“;
liepos 3 d. – Palanga, „Vandenis“;
liepos 23 d. – Varniai, baikerių stovykla.

Kelias akimirkas iš gegužės 6 dienos koncerto Kaune galima išvysti „Anties“ „Facebook“ puslapyje.