2016-06-08

„Antis“ koncertu tikisi prikelti Trakų valdovus

Besirengdami liepos 5-ąją įvyksiančiam pirmam per grupės istoriją koncertui Trakų pilyje „Anties“ nariai dalinasi savo mintimis, jauduliu ir lūkesčiais. Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse „Antis“ Trakuose surengs specialų proginį koncertą kartu su operos solistu Virgilijumi Noreika ir dainininku Donatu Montvydu.

„Trakų pilis – gražiausia pilis Rytų Europoje. Gražesnė gali būti tik Vilniaus Aukštutinė pilis ir mes rengiame šį paramos Vilniaus Gedimino pilies atstatymui koncertą tam, kad tai taptų tikrove“, – tikslą įvardijo „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

„Būsimas koncertas man kelia daug prieštaringų minčių. Jis – kaip vieno etapo pradžia ir kito pabaiga. Trakai – gražu, geros asociacijos, ten kvepia didinga senove, bus malonu ten groti“, – kalbėjo gitaristas Gintautas Rakauskas.

„Labai tikiuosi, kad koncertas bus pakylėtas, gražus, todėl, kad aplinka labai graži. Ir man viduje labai dera „Antis“ ir Trakų pilis – rimti dalykai vienoje vietoje. Neseniai „Facebook“ pasirodė labai gražios apšviestos pilies nuotraukos. Tai galėtų būti lyg ir įžanga į mūsų koncertą. Aš tikiuosi, kad bus smagu. Grosim savo geriausias dainas ir specialiai sukurtą naują dainą“, – intrigavo kompozitorius, klavišininkas Vaclovas Augustinas.

„Koncertui atsiduosiu visas. Tikiuosi geros nuotaikos ir mūsų, ir visų žiūrovų. Pirmos repeticijos, kaip visada, sunkios, bet tobulėjam. Yra nauja daina, kurią mokausi, studijuoju, žiūriu į natas ir ruošiu namų darbus“, – šypsojosi gitaristas Arūnas Blūšius.

„Jaučiuosi gerai, sugrosim labai daug dainų, taip pat su naujais svečiais. Labai įdomu kaip jiems gausis, ir kaip mums gausis. Grosim labai gražioje, paslaptingoje vietoje. Be abejo, labai laukiu šio koncerto“, – nekantravo bosininkas Gediminas Simniškis.

„Laukiu koncerto, nes norėčiau ir tikiuosi, kad jis prikels visus Trakų valdovus. Man labai smalsu būtų pažiūrėti jų išvaizdą, nuotaiką, miną, jų apsirengimą, ginklus ir kaip jie elgsis mūsų koncerto metu“, – sakė bene smalsiausiai nusiteikęs būgninkas Linas Būda.

„Anties“ koncertą Trakų pilyje sustiprins ne tik svečiai, tačiau ir pučiamųjų sąstatas. Muzikantai koncerte atliks savo didžiausius hitus ir naują dar tik įrašinėjamą šiai progai kūrinį. Renginio kulminacija taps šventinis fejerverkas virš Trakų pilies.

Bilietus į „Anties“ koncertą Trakuose platina Bilietai.lt . Renginio žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000. Šiuo renginiu grupė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į Aukštutinės pilies Vilniuje atstatymo idėją, todėl koncerto pelną skirs Aukštutinės pilies ir kalno tyrimo ir atstatymo darbams.

   

Prisegtose iliustracijose: grupės „Antis“ koncertas ir grupės nariai (Roko Miliaus ir Sauliaus Baradinsko nuotr.)