2015-06-09

„Antis“ išleido brangiausią Lietuvoje kompaktinę plokštelę „Zombiai atrieda atidunda!“

Praėjusiais metais Šiaulių, Vilniaus ir Kauno arenose pristatytas grandiozinis, pasaulinei kokybei prilygstantis „Anties“ šou „Zombiai atrieda atidunda!“ ribotu tiražu išleistas koncertiniame albume, kurį praėjusią savaitę grupė pristatė surengdama peržiūras „Forum Cinemas“ kino centruose.

Į kino teatrą „Anties“ pasveikinti atvyko kūrybinė komanda ir renginio svečiai, tarp jų grupės „Biplan“ muzikantai, Viktoras ir Živilė Diawaros, Martynas Tyla su gyvenimo drauge, Vidas Bareikis su sūnumi, Donatas Katkus ir kiti.

„Tai – brangiausias lietuviškas albumas, išleistas CD ar DVD formatu. Šio albumo leidyba kainavo brangiau nei, pavyzdžiui, vinilo leidyba, kas paprastai yra kelis kartus brangiau už CD ar DVD“, – kalbėjo albumą išleidusios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Albumas „Zombiai atrieda atidunda!“ sudarytas iš trijų dalių, kurios supakuotos vienoje dėžutėjedviejų kompaktinių plokštelių, DVD plokštelės ir fotoalbumo. Šiame albume pirmą kartą išleidžiamas vienas didžiausių praėjusių metų hitų – „Nauji metai“, kurį „Antis“ atliko su „Leon Somov & Jazzu“.

Nei viena spaustuvė Lietuvoje nebuvo pajėgi pilnai atlikti šio užsakymo, todėl albumo dėžutės buvo pagamintos Latvijoje.

Dvylika kamerų nufilmuotą šou „Zombiai atrieda atidunda!“ pastarąjį pusmetį montavo studija „Animatrix“, o specialus aukštos kokybės garsas buvo kuriamas Artūro Pugačiausko studijoje „AP Sounddesign“.

„Anties“ albumas „Zombiai atrieda atidunda!“ CD ir DVD tiražu išleistas 1 500 vienetų tiražu, tačiau prekybai bus skirta tik 1 000 šio albumo vienetų. Juos galima užsakyti interneto parduotuvėse Antis.lt, Shownet.lt ir Tiketa.lt bei įsigyti Rūdninkų knygyne, muzikos parduotuvėse „Ragainė“, „iMuzika“ ir Kauno oro uoste. Albumu taip pat bus prekiaujama artimiausiuose grupės koncertuose birželio 19 dieną Baltosios rožės miesto šventėje, Alytuje ir birželio 23 dieną Joninių slėnyje, Jonavoje.

Grandioziniai „Anties“ šou „Zombiai atrieda atidunda!“ buvo skirti grupės trisdešimtmečiui. Juos pamatė arti 16 000 žiūrovų. Šou režisavo vienas garsiausių ir populiariausių Lietuvos kino režisierių Emilis Vėlyvis. Scenoje kartu su „Antimi“ taip pat pasirodė dainininkai Jazzu, Merūnas Vitulskis, Rafailas Karpis, aktorius Marius Repšys ir galiūnas Vidas Blekaitis. 

 

 

Antis ft. Rafailas Karpis Funkcionieriai (turas „Zombiai atrieda atidunda!“, 2014):

Antis su Jazzu Pokštas (turas „Zombiai atrieda atidunda!“, 2014): 

 

 

      

Prisegtose iliustracijose: „Anties“ šventinio koncerto „Zombiai atrieda atdunda!“ kino seanso peržiūra ir albumo pristatymas (Ryčio Šeškaičio nuotr.) ir DVD albumas (Tado Stavckevičiaus nuotr.)