2014-06-03

„Anties“ vokalistą filmuojantis užliejo beveik 4 tonos netikro kraujo

Grupė „Antis“  paskelbė užkulisių medžiagą iš savo šventinių koncertų anonso filmavimo aikštelės ir  praėjusią savaitę Vilniuje surengtos spaudos konferencijos. Klipuose „Anties“ gerbėjai gali išvysti, ne tik kaip gimsta įspūdingas muzikantų grimas, bet ir kaip grupės lyderį Algirdą Kaušpėdą užlieja 3,6 tonų netikro kraujo krioklys.

Bilietų į šventinius „Anties“ koncertus prekybos pradžioje internete paskelbtas specialus 40 sekundžių trukmės anonsas, kurio filmavimo biudžetas prilygo pilno vaizdo klipo sukūrimui. Filmuojant šį anonsą Algirdui Kaušpėdui ne tik teko daugiau nei tris valandas praleisti grimerės kėdėje, bet ir filmuotis krintant netikro kraujo kriokliui.

„Gruodį vyksiantys du šventiniai „Anties“ jubiliejaus koncertai „Zombiai atrieda atidunda!“ bus vieninteliai grupės pasirodymai šiemet Lietuvoje. Į paskutinį solinį koncertą „Antis“ savo gerbėjus kvietė pernai gruodžio pradžioje, pristatydama ilgai brandintą studijinį albumą „Baisiai džiugu!“, – sakė koncertus organizuojančios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius.

Šiemet muzikos gerbėjai legendinę roko grupę scenoje galėjo išvysti dukart. Sausį M.A.M.A. apdovanojimuose „Žalgirio“ arenoje „Antis“ atliko dainą „Žaislas“ ir iš renginio išvyko nešina dviem apdovanojimais – metų roko ir alternatyvos nominacijoje bei už nuopelnus lietuviškai muzikai. Gegužę grupė kelis kūrinius atliko amerikiečių roko grandų „Aerosmith“ pasaulinio turo koncerte „Siemens“ arenoje. Gruodį „Antis“ į  dvi didžiausias Lietuvos arenas sugrįš su soliniais pasirodymais.

Prieš paskelbdama apie savo šventinius koncertus grupė pusmetį kruopščiai rinkosi komandą ir ruošėsi pristatymui. Prie projekto komandos prisijungė vienas populiariausių šalies kino režisierių, filmo „Redirected/Už Lietuvą!“ autorius Emilis Vėlyvis,  projektuojantis pačius ambicingiausius šou Lietuvoje.

Teatrališka ir scenoje visuomet įspūdinga „Antis“ šventiniams koncertams pasitelks ne vien kokybišką garso, šviesos, projekcijų įrangą, bet ir pirotechnikos efektus, atliks keliasdešimt visų laikų garsiausių savo dainų. Kartu su „Antimi“ scenoje pasirodys įvairūs svečiai, tačiau jų grupė kol kas neatskleidžia.

„Kvietimų koncertuoti festivaliuose ir šventėse šią vasarą „Antis“ sulaukia daug, tačiau jų atsisako, nes šių metų koncertiniuose planuose tik pasirodymai Vilniaus ir Kauno arenose. Visi metų darbai ir pasiruošimai nukreipti  į šiuos du renginius“, – teigė V. Stackevičius.

Ambicingus šių metų planus „Antis“ atskleidė praėjusią savaitę zombiškoje spaudos konferencijoje, surengtoje prie Gedimino pilies. Praeiviai, ypač vaikai, negalėjo atplėšti akių nuo muzikantų grimo, grupės nariai sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio. Įspūdžius iš šio šurmulio išsivežė ir praėjusią savaitę Vilniuje koncertavusios grupės „Gogol Bordello“ muzikantas Pedro Erazo, atvykęs pasigrožėti Vilniaus panorama ir patekęs į zombiškų įvykių sukūrį.

Du šventiniai „Anties“ jubiliejaus koncertai „Zombiai atrieda atidunda!“ įvyks gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į šiuos renginius jau prekiauja „Tiketa“.

Šventinių „Anties“ koncertų „Zombiai atrieda atidunda!“ anonsas:
 
“Zombiai atrieda atidunda!”  “making of” filmukas: 
 


“Zombiai atrieda atidunda!” spaudos konferencijos užkulisiai (“behind the scenes”):