2012-07-25

„Anties“ koncerte Vilniuje – dėmesys varškei!

Liepos pradžioje į koncertinį skrydį pakilusi „Antis“pirmą savo koncertą šiemet surengs ir Vilniuje. Šį ketvirtadienį 20 val. grupėsu garsiausių savo dainų programa pasirodys Mokytojų namų kiemelyje esančioje„Vasaros terasoje“. Sostinėje „Antis“ koncertuos po metų pertraukos. Nors šis„Anties“ turas yra skirtas Roko maršų 25-mečiui, Vilniaus koncerte pagrindinis dėmesysturbūt visgi teks varškei.

Beveik lygiai prieš metus taip pat Mokytojų namų kiemelyje įvykęs „Anties“ koncertas sulaukė didelio atgarsio ir peraugo į tikrą varškės revoliuciją po to, kai apsaugos darbuotojas į renginį neleido varškės įsineštirašytojai ir žurnalistei Zitai Čepaitei. Šią istoriją pirmame puslapyje aprašius „Lietuvos rytui“, varškės mėgėjai reagavo staigiai – tą pačią dieną įsikūrė NVVGA (Nacionalinės varškės valgytojų gynimo asociacija), suvienijusi kelis tūkstančius varškės mėgėjų.

Entuziastiškai nusiteikę interneto vartotojai varškei pritaikė dešimt Dievo įsakymų (tarp kurių įsakoma neštis varškę į visus„Anties“ koncertus ir nepirkti kitų pieno produktų, tik varškę), perrašė poterius („Varške mūsų, kuri esi pieno pramonėje, teesie grūdėtas tavo skonis,teateinie tavo pusryčiai…“), varškės tematika sukūrė dešimtis propagandinių plakatų ir nuotraukų ir surengė varškės mitingą, kuriame apsilankė ir „Anties“muzikantai.

Šių metų „Anties“ koncertinį turą suplanavusi M.P.3 muzikos agentūra iš „Vasaros terasos“ kiemelio gavo užtikrinimą, kad norintiems į koncertą įsinešti varškės ketvirtadienį tikrai nekils jokių keblumų. Pagerbdama žmonių norą valgyti varškę grupė į savo repertuarą Vilniuje svarsto įtraukti kūrinį „Laima“,kuriame kažkada pažadėjo „Miestą, miestą, miestą, miestą – mes iškeisim į sūrį,varškę, sviestą!“

Pasirodžiusi Vilniuje ketvirtadienį „Antis“ kitą dieną taippat surengs koncertą Kaune Ryšių kiemelyje „837“.Rugpjūčio 18 dieną „Antis“ pasirodys Kražių festivalyje.

„Anties”koncertinis skrydis per Lietuvą 2012:

liepos 26 d. – Vilnius, „Vasaros terasa”;
liepos 27 d. – Kaunas, Ryšių kiemelis „837”;
rugpjūčio18 d. – Kražiai, Kražių festivalis.

 

Algirdo Kaušpėdo eilėraščiai „Varškė/ Paskutinis agurkas“ varškės mitinge praėjusiais metais: http://youtu.be/bVIuffbQgUc

 

NVVGA interneto puslapiai: http://www.facebook.com/groups/211194738928328/

http://www.varškė.lt/

Turo fotogalerija:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151013708153418.443830.284555643417&type=1

 

Prisegtose iliustracijose:akimirkos iš šių metų „Anties“ koncertinio skrydžio per Lietuvą (Luko Kazakevičiaus nuotr.).