2016-03-02

Lietuvos Nepriklausomybė atkūrimo dienos išvakarėse A. Kaušpėdo ir G. Patacko muzikinis poezijos vakaras

Kovo 10 d. Lietuvos Nepriklausomybė atkūrimo dienos išvakarėse vyks A. Kaušpėdo ir G. Patacko muzikinis poezijos vakaras. 

Vakaro metu autorių poeziją papildys muzikiniai sąskambiai. Dar jaunsytėje susipažinusių A. Kaušpėdo ir G. Patacko kūryba atskleis jų ypatingą muzikos ir laisvės pojūtį.

Vienos garsiausių visų laikų lietuviškos grupės „Antis“ lyderis bei architektas Algirdas Kaušpėdas 2013 metais išleido knygą „Antiška“, į kurią sudėjo savo kūrybos bei kitų poetų, tarp jų ir Gintaro Patacko, „Anties“ dainomis virtusius tekstus. Tai — ryškūs, provokuojantys, prasmingi ir dviprasmiški tekstai, kurie skambės ir šio vakaro metu.

Poetas, vertėjas, prozininkas, dramaturgas, XX a. 9-ojo dešimtmečio literatūrinis maištininkas Gintaras Patackas per savo karjerą išleido jau 13 poezijos bei prozos rinkinių. Gintaro Patacko eilės yra tapusios ne tik „Anties“, bet ir „Kardiofono“, „Rondo“, „Rebelheart“ ir kitų žymių Lietuvos atlikėjų dainomis. Vakaro metu jis skaitys savo labiausiai pamėgtas eiles iš visos kūrybos, tačiau bus nevengiama improvizuoti bei atsižvelgta į publikos pageidavimus. 

Renginys mokamas, bilietus galima įsigyti kino centro kasoje arba „Tiketa“ sistemoje www.tiketa.lt. Kaina nuo 6 eur.

Daugiau informacijos: http://kcromuva.lt/renginiai/kau%C5%A1p%C4%97do-ir-g-patacko-muzikinis-poezijos-vakaras